Lockmugg – blå bakgrund

Liplid, som nyligen vunnit pris som världens bästa lock till kaffemuggar, inleder nu ett samarbete med restaurangkedjan MAX. Den svenska innovationen är bättre, säkrare och naturligare att dricka ur än andra lock och kommer att finnas på samtliga MAX restauranger i Sverige. Locket ersätter plast, är 100% återvinningsbart och 100% biologiskt nedbrytbart 

– För oss på MAX är samarbetet en perfekt lösning. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och vår meny för att minska vårt klimatavtryck. Samtidigt vill vi alltid förbättra upplevelsen för våra gäster. Därför har vi efter analyser fastnat för Liplid som är det bästa kaffelocket på marknaden"

Malin Laurén, inköpschef på MAX Burgers.

 

MAX säljer två miljoner kaffekoppar per år.

För Svenska Liplid, som utvecklat det banbrytande locket, är samarbetet med MAX ett erkännande av att de verkligen utvecklat ett av världens bästa lock.

“– För MAX är hållbarhet inte bara ord, det är också en naturlig del i deras värderingar och agerande. De är dessutom noga med att fokus på hållbarhet kombineras med en positiv upplevelse för gästen"

Jesper Berthold, VD Liplid

 

Liplid är miljövänligt och med en unik funktionalitet. Locket, som nu gör det möjligt att ersätta alla plastlock på marknaden, görs av biobaserat fibermaterial från svensk råvara – gran och tall. Dessutom används 25 procent mindre mängd material i produktionen.

 

 

Liplid

Liplid har utvecklat locket tillsammans med Research Institute of Sweden (RISE). Locket kommer att produceras i Sverige.

Max Burgers

MAX Burgers är en svensk hamburgerkedja som grundades 1968 i Gällivare. Europas största varumärkesundersökning om hållbarhet, Sustainable Brand Index har för tolfte året i rad utsett MAX till vinnare i kategorin ”Restauranger, Kafé & Take-Away”.

Related News

About Liplid

World-unique design

Liplid is a Stockholm based company that develops unique and sustainable cup lids for beverages on the go.
The idea and innovation is to bring the world a whole new drinking experience through the new design.  

Get in contact